Zwin Natuur Park en Natural History Museum bereiken akkoord!

Het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist en het Natural History Museum in Londen hebben een akkoord bereikt over het uitlenen van de wereldberoemde tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ aan het natuurpark. Zwin Natuur Park was afgelopen dinsdag, als enige Belgische organisatie, aanwezig tijdens de 55ste award uitreiking in Londen waar tal van topfotografen van over de hele wereld verzamelden.

18-10-2019

De komende even jaren (2020, 2022, 2024) zal de tentoonstelling met de 100 mooiste natuurfoto’s van de wereld tijdens de zomermaanden in het Zwin Natuur Park te gast zijn. 

Uitreiking dinsdag 15 oktober

Dinsdagavond reikte het Londense Natural History Museum, dat de competitie voor de 55e keer organiseert, de awards uit in aanwezigheid van topfotografen uit de hele wereld. De directeur van het Zwin Natuur Park was de enige aanwezige uit België en had de eer de titelwinnaar, de Chinese fotograaf Yongqing Bao, te ontmoeten. Ze maakte ook kennis met de Young Wildlife Photographer of the Year, de 14- jarige Cruz Erdmann uit Nieuw-Zeeland.

Wildlife Photographer of the Year - Chinese fotograaf Yongqing Bao met zijn award.

Young Wildlife Photographer of the Year, 14-jarige Cruz Erdmann uit Nieuw-Zeeland.

Bekroonde beelden

‘Wildlife Photographer of the Year’ is het meest prestigieuze fotografie-evenement in zijn soort. Bij de lancering in 1965 werden 361 foto’s ingezonden. Vandaag zijn dit er bijna 48.000 uit 100 verschillende landen, wat de blijvende aantrekkingskracht benadrukt. De 100 bekroonde beelden van deze editie richten zich tot een internationaal publiek waardoor ze door miljoenen mensen kunnen worden gezien.
De expositie gebruikt de kracht van fotografie om de aandacht te vestigen op het ontdekken, begrijpen en verantwoord omgaan met natuur. De buitengewone beelden brengen een hulde aan de diversiteit van de natuur en vormen een mooie verzameling van intieme dierenportretten tot ongerepte natuurlandschappen van over de hele wereld. Dit sluit perfect aan bij de kernwaarden van ons natuurpark. 

Momenteel is het Zwin Natuur Park de enige locatie in de Benelux waar de 55ste editie van de expositie zal te zien zijn en dit van zaterdag 27 juni 2020 tot en met zondag 4 oktober 2020.

Winnend beeld Wildlife Photographer of the Year - Yongqing Bao 

Winnend beeld Young Wildlife Photographer of the Year - Cruz Erdmann