Basisonderwijs

Basisonderwijs

We bieden voor kinderen vanaf de 3de kleuterklas tot en met het 6de leerjaar verschillende begeleide wandelingen aan.

Voor een aantal van deze wandelingen maken we gebruik van specifiek materiaal en een klasruimte in het Natuur Educatief Centrum dat speciaal voor het begeleiden van schoolgroepen ontworpen is.
Hierdoor staat er een beperking op het aantal keer waarop dezelfde wandeling op hetzelfde moment kan worden aangevraagd.
Een combinatie van verschillende wandelingen is mogelijk, dit onder voorbehoud, afhankelijk van de beschikbare materialen en lokalen.

Ook een bezoek aan de interactieve tentoonstelling over trekvogels, de prachtige Zwinnatuur in het belevingspark én de Zwinvlakte zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke klasuitstap! Bekijk alle info over het park hier.

Om de fauna en flora de nodige rust te gunnen, vragen we dat leerlingen enkel onder toezicht van leerkrachten rondlopen in het Zwin Natuur Park.

Nieuw vanaf 2024: West-Vlaamse scholen kunnen voor de modules ”Shoppen in de middeleeuwen” en “Land in Zicht” hier zelf een subsidie aanvragen bij de provincie West-Vlaanderen, tot 1 maand voor het geplande bezoek.

 

Een vlucht door ons aanbod

Maak in 10 minuten kennis met een greep uit ons aanbod voor het basisonderwijs.

Bekijk het filmpje hieronder.

Kies een Zwinuitstap: