Verdwenen Zwinhavens -  Koppel op fiets

Fietstocht - De Verdwenen Zwinhavens

In de middeleeuwen beleefden Brugge en Vlaanderen gouden tijden dankzij de Zwingeul die zorgde voor een verbinding met de zee. Langs die geul lagen bloeiende wereldhavens. 

Vandaag is het een prachtig fietsgebied tussen Knokke-Heist, Sluis, Damme en Brugge. Met de gratis fietskaart ontdek je nog sporen in het landschap van dit rijke verleden.

Praktisch

De fietsroute is 60km, bewegwijzerd en kan ingekort worden. Wie de QR-code op de fietskaart scant, krijgt onderweg meldingen. Je ziet zo ter plekke archeologische vondsten en weetjes op je smartphone verschijnen. 

Wat

Gratis viertalige fietskaart ter beschikking (NL-FR-DE-EN) met route en uitleg onderweg

Prijs

De fietsroute kun je gratis en op jouw eigen tempo volgen. 

Wanneer

Vrij in te plannen tot oktober 2023

Waar

De fietskaart is gratis verkrijgbaar via Westtoer, het Zwin Natuur Park en de diensten toerisme in de streek 

Route

60km - bestaat uit diverse etappes met startplaatsen in het Zwin Natuur Park, Sluis, Damme of Brugge. De route wordt volledig bewegwijzerd.

Bekijk hier de info over de route

Meer info

Bekijk hier alle info over de Verdwenen Zwinhavens

Virtual reality kijkers langs je route

De VR-kijkers langs de route helpen je verbeelding een eind op weg. Wie door een kijker loert, komt vanuit het huidige landschap virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes. Je staat er middenin en kan 360° om je heen kijken.

Timescope outdoor kijker

Fietsroute De middeleeuwen op je bord

Langs de fietsroute van De Verdwenen Zwinhavens kan je nu ook proeven van het verleden. Dertig toeristische ondernemers bieden een hedendaagse creatie aan, gebaseerd op ingrediënten en producten uit de middeleeuwen. Ontdek de verschillende smaken al fietsend of tijdens je bezoek aan de Zwinstreek. Bekijk zeker  www.verdwenen-zwinhavens.be voor je je fietsroute plant. Daar vind je de recentste informatie over de adresjes en gerechten onderweg! 

Zwinhavens op je bord