Zwinvlakte

Educatieve pakketten

Wil je een bezoek aan het Zwin Natuur Park voorbereiden met je klas? Dat kan met de onderstaande educatieve pakketten, die je gratis kan downloaden. 

Er zijn 6 verschillende pakketten die elk een specifiek Zwinthema  behandelen. Zo kun je zelf bepalen welke en hoeveel pakketten je inzet.

  • Elk pakket bestaat uit leerkrachtenfiches en leerlingenbladen.
  • De leerlingenbladen zijn gericht op de derde graad lager onderwijs.
  • De leerkrachtenfiches vormen voor elke leerkracht uit het basisonderwijs interessante achtergrondinformatie.

Graag tot binnenkort!

Kom meer te weten over de ligging en de geschiedenis van het park. Je krijgt ook een mooi overzicht van wat het park te bieden heeft!

Download hier het educatief pakket

Elk jaar broeden meerdere ooievaarsparen in het Zwin Natuur Park. Wist je dat een paar ooievaars zelfs voorzien zijn van een zender? Zo kan hun reis op de voet worden gevolgd.

Download hier het educatief pakket

Het Zwin Natuur Park is een internationale luchthaven voor vogels. Wat dat wil zeggen, ontdek je in dit pakket.

Download hier het educatief pakket

De boomkikker komt in Vlaanderen maar op een beperkt aantal plaatsen voor. Eén van die plekken is het Zwin Natuur Park. Kom alles te weten over deze groene struikrover.

Download hier het educatief pakket

In het zoute milieu van de Zwinvlakte is de plantengroei totaal verschillend met die elders in ons land. Hoe komt het dat deze planten bestand zijn tegen het zoute zeewater?

Download hier het educatief pakket

Vanuit het Zwin Natuur Park is er geen toegang tot het strand. Wel loopt een mooi wandel- en fietspad tot aan zee. Eens op het strand, kan je vele mooie strandvondsten verzamelen

Download hier het educatief pakket