zwin, topnatuur

Tentoonstelling: Zwin, wij werken aan topnatuur!

Date
-
Location
Zwin Natuur Park

Natuurherstelprojecten zijn essentieel, maar voor het succes van onze topnatuur is het continue onderhoudsbeheer even onmisbaar. Er wordt elke dag hard gewerkt aan het in stand houden of verbeteren van de leefomstandigheden voor de aanwezige dieren en planten. Hierdoor is het Zwin met 314 verschillende vogelsoorten één van de meest vogelrijke gebieden in België en de ruim 650 plantensoorten tonen aan dat het ook een paradijs is voor plantenliefhebbers.

Europese topnatuur

De tentoonstelling neemt je in vogelvlucht mee op ontdekking in deze Europese topnatuur: vertrek vanuit zee en vlieg over slikken, schorren en duinen tot aan de polders. Ontrafel de natuurpracht en kom te weten waarom grootschalige projecten en dagdagelijks beheer zo belangrijk zijn.
De reizende expo ‘LIFE DUNIAS herstelt kustduinen’ maakt deel uit van deze tentoonstelling en focust op het aanpakken van woekerplanten.
Onze grazers, die de beheerwerken mee uitvoeren, heten de bezoekers alvast van harte welkom! 

Deze expo is een initiatief van het Agentschap voor Natuur en Bos en het Zwin Natuur Park naar aanleiding van het natuurherstelproject LIFE DUNIAS.

topnatuur

Praktisch

Wanneer

Van 15 december t.e.m. 26 mei 2024 (elke openingsdag)

Prijs De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in een standaard ticket. 
Tickets

Koop hier een toegangsticket

Selecteer een datum van 15/12/23 t.e.m. 26/05/24

Met een ticket heb je toegang tot de tentoonstelling, de interactieve Zwin-tentoonstelling, de panoramatoren, het huttenparcours, het kijkcentrum en de Zwinvlakte.