Winnaars bekend fotowedstrijd 'Het Zwin inspireert'

De 14 winnaars van de wedstrijd natuurfotografie ‘Het Zwin inspireert’ zijn bekend. Tot en met zondag 29 januari 2023 kan het publiek de winnende foto’s bezichtigen tijdens de gelijknamige tentoonstelling ‘Het Zwin inspireert’ in het bezoekerscentrum van het Zwin Natuur Park. De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in het toegangsticket voor het park.

Winnaars in verschillende categorieën

Dit jaar ontving het natuurpark een recordaantal inzendingen, namelijk 837 beelden van 193 fotografen uit verschillende hoeken van het land, alsook uit Nederland. Drie juryleden beoordeelden de foto’s: Billy Herman, fotograaf en laureaat van fotografiewedstrijd Wildlife Photographer of the Year in de categorie ‘Dieren in hun omgeving’, Jürgen Freund, Duits-Australische fotograaf, laureaat en voormalig jurylid van de fotografiewedstrijd Wildlife Photographer of the Year en Ina De Wasch, directeur van het Zwin Natuur Park.
De winnaars komen uit de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Zuid-Holland. De jongste laureaat is 11 jaar oud en afkomstig uit Nederland.

Wedstrijd

Deelnemers konden tussen 14 maart en 14 augustus hun foto’s inzenden via de website.
Zowel amateurs als professionals namen  aan de wedstrijd deel.
De foto’s hoefden niet aan technische vereisten te voldoen en mochten zowel met een smartphone of tablet als met een professionele spiegelreflexcamera genomen worden. De enige voorwaarde is dat de foto’s in het Zwin Natuur Park of de onmiddellijke Zwinomgeving genomen worden, met respect voor de natuur. De beelden vormen een prachtige collectie die de bijzondere Zwinnatuur in de kijker zet met aandacht voor dieren, planten en het unieke landschap van het getijdengebied.