Tentoonstelling

Vlieg mee met de Zwin-trekvogels

Check in aan de ingang van de tentoonstelling met je instapkaart en…vlieg mee samen met jouw Zwin-trekvogel. Niet alleen beleef je een boeiende reis vol avontuur en verrassing, je steekt ook heel wat op over de fascinerende wereld van vogels. Je leert onder meer hoe ze juist vliegen en hoe ze zich voorbereiden op hun lange trektocht. Maar ook waarom jaarlijks duizenden vogels neerstrijken in het Zwin en nog héél veel meer...

De vogeltrek: een wonderlijk avontuur

We zijn er zo mee vertrouwd dat we zouden vergeten wat een wonder het is: twee keer per jaar maken tien miljard vogels een lange, gevaarlijke reis, soms naar de andere kant van de wereldbol.

Beleef een boeiende reis samen met jouw Zwin-trekvogel

Onze interactieve all weather tentoonstelling in het bezoekerscentrum is echt een aanrader, zeker voor gezinnen met kinderen.
Het begint al bij je instapkaart die je krijgt aan het onthaal en waarmee je incheckt aan de ingang van de tentoonstelling. Check in, geef jouw voornaam en leeftijd in en meteen word je één van de 10 voorbeeldvogels van het Zwin Natuur Park!

Hoe vindt een koekoeksjong in zijn eentje de weg naar Afrika? Waarom kan zelfs de modernste straaljager niet tippen aan de vliegtechniek van een boerenzwaluw? Hoe slaagt een rosse grutto er in om duizenden kilometers non-stop te vliegen? En waarom vinden zoveel trekvogels juist hier in het Zwin een veilige haven?

In de tentoonstelling krijg je antwoorden, maar er duiken ook steeds weer nieuwe vragen op, want hoeveel we inmiddels ook al weten over de vogeltrek: de verwondering blijft, naast de oneindige bewondering.

Tijdens je boeiende vlucht leer je spelenderwijs heel wat over de fascinerende wereld van vogels en hun trektocht.

Je leert vliegen zoals jouw trekvogel

 

In de gevarencockpit probeer je tijdens je vlucht allerlei bedreigingen voor vogels te ontwijken

Met de warmte van je handen broed je vogeleieren uit...