In de omgeving

In de omgeving van het Zwin Natuur Park kan je het Vlaams natuurreservaat 'De Zwinduinen en- polders' bezoeken, alsook de Zwinstreek, een gebied op de grens van Vlaanderen en Nederland. 

De Zwinduinen en -polders

De Zwinduinen en –polders vormen een 222 hectare grote natuurlijke overgang tussen zee, strand en polder en sluiten aan bij het Zwin Natuur Park.

Je kan er naar hartenlust wandelen, fietsen en paardrijden op gescheiden paden.
Niet ver van zee ligt er een 15 ha grote struinzone waar de bezoeker vrij kan rondlopen en de natuur nog beter kan beleven.
Het waardevolle natuurgebied is ook toegankelijk met de rolstoel en er is een heus wandelpad voor blinden.

De Kleyne vlakte (in het zuiden van het natuurgebied) is belangrijk voor overwinteringsgebied voor veel vogels.

Daarnaast zijn er in de Zwinduinen en –polders verschillende Europees beschermde habitats met zeldzame planten en dieren.

De boswachter en arbeidersploeg worden voor het onderhoud bijgestaan door Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetlandpony’s en schapen.

Infopunt Zwin Gevoelsstreek

In het Infopunt Zwinstreek van het Zwin Natuur Park vind je alle nuttige informatie rond de Zwinstreek, een gebied op de grens van Vlaanderen en Nederland, waar mooie stranden en uitgestrekte polders elkaar ontmoeten. Natuur, landschap en erfgoed gaan er hand in hand.

Via interactieve kaarten in het Infopunt vind je makkelijk je weg doorheen de Zwinstreek en maak je vlot een keuze uit de bezienswaardigheden en de talrijke gediplomeerde Gastheren van de Zwinstreek zoals B&B’s en hoeves met streekproducten.