Gezinswandeling

Natuurgidsen en -begeleiders

Wie zoeken we en wat kan jij voor ons betekenen?

Het Zwin Natuur Park is op zoek naar nieuwe natuurgidsen en -begeleiders.

Zwingidsen begeleiden wandelingen in het Zwin Natuur Park en in de Zwinvlakte of fietstochten in de ruimere Zwinstreek, ze gaan met schoolgroepen op pad om te leren over en in de natuur, ze geven uitleg in de hutten in het park over vogels, zout- en zoetwaterdiertjes of over andere Zwinthema’s, staan in voor themaweekends over trekvogels, ooievaars, boomkikkers,…

We verwachten van jou dat je gefascineerd bent door de natuur en anderen hiermee wil besmetten, dat je graag met mensen omgaat en dat je leergierig, flexibel en een teamspeler bent.

Voor de meeste activiteiten zijn we specifiek op zoek naar opgeleide natuurgidsen maar ook als je geen cursus natuurgids hebt gevolgd, kan je als begeleider aan de slag in het Zwin Natuur Park. Voor jonge kinderen hebben we immers speciale programma’s en activiteiten die je door je interesse voor de natuur en het graag omgaan met kinderen kan begeleiden. We geven jou dan de nodige opleiding.

Ben je sterk in talen? Dat is een extra troef. We bieden immers ook regelmatig wandelingen en andere activiteiten aan in het Frans en sporadisch ook in het Engels en het Duits.

Wat mag je verwachten?

  • Je gaat aan de slag in een van de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen.
  • Je krijgt de kans om uiteenlopende soorten gidsentaken op te nemen voor verschillende doelgroepen. Voor elke taak zijn er opleidingskansen en kan je rekenen op de begeleiding van de gidsenverantwoordelijke en de educatoren van het Zwin Natuur Park.
  • Je komt terecht in een gemotiveerd gidsenteam, een mooie kans om nieuwe contacten te leggen en om een leerrijk netwerk uit te bouwen.
  • Je krijgt een vergoeding volgens het gekozen statuut (zelfstandig gids of vrijwilliger).
  • Wij organiseren een maandelijkse gidsenvergadering met de laatste nieuwtjes en interessante sprekers, een Zwingidsendag en vormingen van diverse aard: vogels, planten, dagvlinders, libellen,…

Heb je interesse?

Geef dan je naam op aan het onthaal van het bezoekerscentrum van het Zwin Natuur Park of stuur een mailtje naar [email protected] . Je wordt dan uitgenodigd voor een verkennend gesprek waarop je verwachtingen en ambities worden afgetoetst aan de noden van het Zwin Natuur Park.