Prachtige vogels

Zwin Natuur Park lanceert gloednieuwe bezoekersgids

De Provincie West-Vlaanderen, het Zwin Natuur Park, Stichting Kunstboek, Agentschap Natuur en Bos en Stichting het Zeeuwse Landschap hebben een gloednieuwe bezoekersgids uitgebracht. Het is de eerste volwaardige bezoekersgids die verschijnt over het Zwin, met heel wat informatie over het Zwin Natuur Park en de ruimere Zwinstreek.

Publicaties

De bezoekersgids

Het boek is gericht op een ruim publiek, zowel doorgewinterde Zwinbezoekers als bezoekers die het park voor het eerst ontdekken. Het telt 200 pagina’s en evenveel illustraties en bevat een uitgebreid overzicht van de typische fauna en flora die het Zwin rijk is. Elk seizoen komt hierbij aan bod. Daarnaast is het ook een praktische leidraad voor elke bezoeker. Het hele gebied komt erin voor: het Zwin Natuur Park, de Zwinvlakte, de Zwinduinen en -polders en het Nederlandse deel van het Zwin, inclusief de Wallen van Retranchement. Met deze gids in de hand kunnen bezoekers het maximum halen uit hun bezoek en optimaal genieten, op eigen tempo. De bezoekersgids brengt uren kijk- en wandelplezier dankzij de vele tips die er in opgenomen zijn.
Ook thuis is het een mooi naslagwerk voor wie nog iets meer wil weten over de geschiedenis en het duurzame beheer van dit ongerepte gebied, haar uitzonderlijke biotopen en de bescherming van de unieke soortenrijkdom.

Zwinstreek

Het Zwin is ongetwijfeld een van de bekendste natuurreservaten langs de Belgische en Nederlandse kust. Het is een uniek stuk natuur dat leeft op het ritme van de seizoenen en beweegt met de dynamiek van eb en vloed. Door het bijzondere spel tussen land en zee ontstond een uniek landschap van zoute slikken en schorren met een zeldzame dieren- en plantenrijkdom. Het Zwin is daarnaast meer dan alleen zoute natuur: er zijn ook duinen, bossen en uitgestrekte graslanden, waardoor de biodiversiteit er zeer groot is. Het natuurgebied is een onmisbare schakel voor trekvogels op doortocht, publiekslieveling ooievaar op kop.
Jaarlijks landen duizenden vogels in het Zwin om er te broeden, te overwinteren of naar voedsel te zoeken. Maar het Zwin is veel meer dan alleen een trekpleister voor wie graag naar vogels kijkt, het is ook de place to be voor liefhebbers van unieke planten of gewoonweg een plek voor al wie van stilte, rust en natuur houdt.

Te verkrijgen:

Het publieksboek kan je in het Nederlands en Frans verkrijgen in de Zwinshop, online in de webshop van het Tolhuis (NL) https://webshop.west-vlaanderen.be/bezoekersgids-zwin-natuur-park.html en online via Stichting Kunstboek (NL en FR): https://www.stichtingkunstboek.com/shop 

 

Bezoekersgids ZNP

Bekijk andere gerelateerde artikelen

 1. Zwin Natuur Park lanceert wandelgids voor blinden en slechtzienden

  Publicaties
  Op dinsdag 1 augustus stelden het Zwin Natuur Park en Anymedia (expertise- en productiecentrumtoegankelijke communicatie en media) een nieuwe wandelgids met voelplaten en audiobeschrijvingen voor.
  De wandelgids is gratis te ontlenen aan het onthaal van het Zwin Natuur Park. Er zijn 20 exemplaren beschikbaar.
  01/08/2023
 2. Zwin Natuur Park lanceert gloednieuw natuurfotoboek

  Publicaties
  De Provincie West-Vlaanderen, het Zwin Natuur Park, Agentschap Natuur en Bos en Stichting Kunstboek brengen op dinsdag 29 november een nieuw fotoboek uit : ‘Zwin. Dynamische natuur tussen land en zee’.
  29/11/2022