Zwinvlakte

Nocturne en smaakvolle activiteiten in Zwin Natuur Park tijdens de ‘Week van de Zwinstreek’

De laatste week van september organiseren de gezamenlijke partners van de Zwinstreek de ‘Week van de Zwinstreek’. De Zwinstreek staat garant voor een breed aanbod aan cultuur- natuur- en smaakvolle activiteiten. Ook in het Zwin Natuur Park kan je deelnemen aan diverse activiteiten tijdens de ‘Week van de Zwinstreek.’

Proevertjes in de Zwinshop

In het Zwin Natuur Park biedt de Zwinshop je op zaterdag 24 en zondag 25 september en zaterdag 1 en zondag 2 oktober, telkens van 11 tot 14 uur, proevertjes aan uit het assortiment streekproducten, waaronder confituren, siropen, biertjes en meer. Er zullen ook verschillende streekproducten te koop zijn.

Kookworkshop en fietstocht

Op woensdag 28 september kunnen bezoekers in de voormiddag aansluiten bij de kookworkshop 'Zilte zondes'. Een Zwingids neemt je mee naar de Zwinvlakte, op zoek naar zilte gewassen (zonder te plukken!) waarna je de kookklas intrekt om samen een lekkere lunch te bereiden.

In de namiddag, om 13.30 uur, stap je samen met een gids op de fiets voor een fietstocht in de ruimere Zwinstreek. De fietstocht laat je kennismaken met een landschap met uitzonderlijke dijken, eeuwenoude forten en middeleeuwse steden.
Het Zwin Natuur Park werkt voor deze activiteit nauw samen met de gemeente Knokke-Heist.

Uitzonderlijke avondopening

Op woensdag 28 september blijft het Zwin Natuur Park uitzonderlijk open tot 20 uur.
Bezoekers kunnen tussen 16 en 20 uur terecht bij de Zwingidsen die extra worden ingezet, proeven van allerlei lekkernijen in de Zwinshop, een bezoek brengen aan de interactieve expo over de trek van vogels en aan de tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year, met een bijzondere selectie van de 100 mooiste natuurfoto’s uit de hele wereld.
Vanaf 16 uur is er een speciaal kortingstarief voorzien.

Voor meer informatie over de activiteiten n.a.v. de ‘Week van de Zwinstreek’ in het Zwin Natuur Park - klik hier

Bekijk andere gerelateerde artikelen