Zomer in het Zwin

Nieuwe en unieke activiteiten tijdens de maanden juli en augustus

Het Zwin Natuur Park biedt deze zomer een reeks nieuwe en unieke activiteiten aan voor een breed publiek, waaronder ochtendyoga, themawandelingen en avondwandelingen. Een uitgelezen kans voor bezoekers om zowel 's ochtends voor openingstijd als 's avonds na sluitingstijd het prachtige natuurgebied te beleven.

Ochtendyoga in het Zwin 


Begin de dag in balans met 'Hatha Yoga in het Zwin'. Onder leiding van de ervaren yogadocent Luc Acke, uitgeroepen tot 'Yogi van het Jaar' in 2013 en een vaste gast op het Happinez Festival, kunnen deelnemers genieten van een unieke yogasessie te midden van de serene Zwinnatuur. De sessies, geschikt voor alle niveaus, combineren lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken, handgebaren, klank en meditatie. Data: zaterdagen 20 en 27 juli, 3 en 10 augustus om 9 uur.

Avondwandelingen bij zonsondergang 


Ervaar de magie van het Zwin bij zonsondergang tijdens de avondwandelingen op vrijdag 19 juli, 2 en 16 augustus om 19 uur. Onder begeleiding van een Zwingids kunnen bezoekers vogels observeren die het natuurgebied bij zonsondergang opzoeken om er te overnachten.

Themawandelingen 


Elke dinsdagmiddag om 14 uur in de zomermaanden biedt het Zwin themawandelingen aan die dieper ingaan op de unieke flora en fauna van het gebied. Ontdek onderwerpen zoals de inheemse planten, bijzondere vogels zoals lepelaars en steltlopers, libellen, de bloeiende lamsoor of typische zwinneblomme of de invloed van getijden op het ecosysteem.

Gezinswandelingen 'Horen, zien en zwijgen' 


Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen organiseert het Zwin elke donderdagvoormiddag om 10.30 uur speelse wandelingen. Een Zwingids zorgt voor kindvriendelijke uitleg en interactieve opdrachten, waardoor kinderen van 5 tot 12 jaar spelenderwijs het natuurpark ontdekken.

Extra activiteiten voor jong en oud 


Gedurende de zomervakantie zijn de hutten van het Zwin Natuur Park het toneel voor tal van activiteiten. Van uitleg door een Zwingids over de vogels in de kijkhut tot microscopen gericht op zoutwaterleven in het kijkcentrum, er is altijd iets te beleven. Vanaf 1 augustus worden er in de ringhut vogels geringd en kun je dit wetenschappelijk onderzoek als bezoeker live meemaken.

Zoektocht en creatieve activiteiten voor kinderen 


Voor de jongste bezoekers is er elke dag een kinderactiviteit: van een boeiend kinderverhaal tot origami uiltjes maken. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan de 'Schatten van Vlieg' zoektocht, een spannende speurtocht in samenwerking met de gemeente Knokke-Heist.

Bekijk hier alle informatie over de unieke activiteiten


    

 

Bekijk andere gerelateerde artikelen