Zwindijk

Wandeling op de nieuwe Zwindijk

Na 3 jaar werken werd het nieuwe fiets-en wandelpad geopend op 30 maart 2019. Genieten van een uniek grensoverschrijdend getijdengebied van 333 hectare. 

Het wandelpad op de nieuwe Zwindijk biedt je een fantastisch zicht op de Zwinvlakte, en op de bijkomende fauna en flora die continue aan het veranderen is.

De wandeling op de dijk biedt een adembenemend zicht op de Zwinvlakte, die begin dit jaar uitbreidde met 120 ha tot 333 ha. De Zwingids staat stil bij deze recente uitbreiding. Wandelaars komen te weten waarom het bekende slikken- en schorrengebied groter werd gemaakt. De gids geeft ook uitleg over de positieve gevolgen van de uitbreiding voor onder meer het vogel- en plantenbestand.

De wandeling start aan het Zwin Natuur Park en loopt tot aan het vlonderpad, net over de Nederlandse grens. Daar sta je in het getijdengebied en heb je een perfect zicht op de Zwinvlakte en rijke fauna en flora.

Op de terugweg kijk je zowel in het verleden als in de toekomst. Met zicht op de Middeleeuwse torens van Sint Anna ter Muiden en Sluis blikken de wandelaars even terug op hoe cultuur en natuur dit uitzonderlijke landschap tot een recreatieve parel hebben gesmeed. Tegelijkertijd sta je stil bij de uitdagingen van de toekomst, zoals klimaatverandering, de stijgende zeespiegel en de verzilting.

Wie Volwassenen, kinderen, groepen, families, vrienden...
Wanneer

Het hele jaar door en volgens beschikbaarheid van de gidsen.

(Uitgezonderd op 25/12, 01/01 en maandagen buiten schoolvakanties.)

Duurtijd 2,5 uren
Aantal Onbeperkt maar max. 20 personen per gids
Gids

€ 85 per gids

Kledij Goede wandelschoenen, wind- en regenkledij
Taal Nederlands - Frans - Engels - Duits
prijs
  • Volwassenen € 12 (€ 11 indien meer dan 20 personen en minstens 3 weken op voorhand gereserveerd)
  • Kinderen (6-17 jr) € 6
  • Kinderen (0-6 jr) Gratis

Inclusief de hele dag toegang tot het Zwin Natuur Park.

Busparking gratis.

Parking € 5 per wagen.

Reservatie of meer info

Reserveer online

Reserveren minimum 2 weken op voorhand.