Fietsroute - De middeleeuwen op je bord

01/06/22 - 31/10/23
10:00 - 17:00

Fietsroute met VR-kijkers

De fietsroute langs de Verdwenen Zwinhavens laat je via virtual reality kijkers nooit eerder getoonde beelden van de verdwenen middeleeuwse Zwinhavens Sluis, Monikkerede, Hoeke, Damme en Brugge zien.

Nu kun je langs de fietsroute en in de Zwinstreek letterlijk de middeleeuwen proeven! 

De middeleeuwen op je bord

Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh nam een duik in de overvolle voorraadkast van het middeleeuwse Zwin. Hij werkte op maat met een 30-tal streekproducenten, ijsjesmakers, brouwers, bistro's, restaurants, ...om met middeleeuwse ingrediënten hedendaagse creaties te maken. 

Ontdek de verschillende smaken al fietsend langs de Verdwenen Zwinhavens of tijdens je bezoek aan de Zwinstreek. Bekijk zeker www.verdwenen-zwinhavens.be voor je je fietsroute plant. Daar vind je de recentste informatie over de adresjes en gerechten onderweg! 

In de Zwinshop 

In de Zwinshop van het Zwin Natuur Park streven we er naar om lokale artikelen en streekproducten aan te bieden. Je vindt er enkele Zwinhavenproducten, zoals confituren en vruchtsappen van de Zoete Polder of de nieuwe Lost Harbour gin van de Damse Brouwers. Ook de Searoop uit Zeeland vind je bij ons, een biologische limonade siroop. En uiteraard kan Jus de Mer niet ontbreken in ons gamma. 

Praktisch

De fietsroute is in totaal 60km, bewegwijzerd en kan ingekort worden tot 44 of 31 km.
Wie de QR-code op de fietskaart scant, krijgt onderweg meldingen. Je ziet zo ter plekke archeologische vondsten en weetjes op je smartphone verschijnen. 

Wat Gratis viertalige fietskaart ter beschikking (NL-FR-DE-EN) met route en uitleg onderweg
Prijs De fietsroute kun je gratis en op jouw eigen tempo volgen.
Wanneer Vrij in te plannen tot oktober 2023
Waar De fietskaart is gratis verkrijgbaar via Westtoer, het Zwin Natuur Park en de diensten toerisme in de streek 
Route 60km - bestaat uit diverse etappes met startplaatsen in het Zwin Natuur Park, Sluis, Damme of Brugge. De route is volledig bewegwijzerd.
Ondernemers Bekijk steeds www.verdwenen-zwinhavens.be voor de recentste informatie over de deelnemende ondernemers voor je je fietsroute plant. 
Zwin Natuur Park In het Zwin Natuur Park, die langs de fietsroute ligt, kan je een fietskaart verkrijgen. Toegang tot het Zwin Natuur Park is niet inbegrepen.
Parking is betalend.
Zwinshop Breng zeker een bezoekje aan de Zwinshop, daar vind je heel wat lokale producten. De Zwinshop is open tijdens de openingstijden van het Zwin Natuur Park
Bekijk hier meer info over de fietsroute