De vogel en de componist - Fernand Rochette

De vogel en de componist - Fernand Rochette

Date
Location
Zwin Natuur Park

Lezing - 'De vogel en de componist' door Fernand Rochette

Van Mozart, Händel, Beethoven, Vivaldi, Prokovjek, Ravel tot Pink Floyd, Kate Busch, André Rieu, Alban Berg en ... jazzcomponist Ad Colen, het zijn maar enkele van de vele componisten uit alle eeuwen en streken die zich lieten inspireren door vogelzang. Sommigen waren echte vogel- of natuurliefhebbers, anderen hoorden dan weer één of ander vogeltje in een volière zingen. Ze observeerden, luisterden en lieten daarna het gefluit van de vogels in de muziek weerklinken.

Al jaren lang is Vlaams auteur en natuurgids Fernand Rochette gefascineerd door vogels en hun zang, in het bijzonder hoe ze als inspiratiebron voor componisten dienen. Hij schreef er een lijvig boek over ‘De vogel en de componist’ (uitgeverij Sterck & de Vriese, 2021), één van de genomineerde boeken voor de Jan Wolkersprijs 2022.

In het boek beschrijft de auteur niet alleen waarom een vogel zingt, maar benoemt hij 42 verschillende West-Europese vogelsoorten die maar liefst in 100 composities van 70 componisten te horen zijn.

Met een ongebreideld enthousiasme introduceert Fernand Rochette zijn publiek in de fascinerende wereld van de vogelzang, inspiratiebron voor componisten, een thema dat bij uitstek niet alleen natuur- en vogelliefhebbers zal weten te boeien, maar ook allen die houden van muziek, zowel klassiek als modern!

Zijn boodschap is tevens: ‘Het luisteren naar vogelzang verbindt mensen, het luisteren naar of het maken van muziek doet dat ook.

Praktisch

Wanneer
  • Zaterdag 18 november om 15u
Prijs
  • €12 - inclusief toegang tot het Zwin Natuur Park en parking
Tickets

Tickets via Cultuur Knokke-Heist

Georganiseerd door Cultuur Knokke-Heist