Wandeling op de nieuwe Zwindijk

17/11/19 - 29/03/20
10:30 - 12:30

De wandeling op de dijk biedt een adembenemend zicht op de Zwinvlakte, die begin 2019 uitbreidde met 120 ha tot 333 ha. De Zwingids staat stil bij deze recente uitbreiding. Wandelaars komen te weten waarom het bekende slikken- en schorrengebied groter werd gemaakt. De gids geeft ook uitleg over de positieve gevolgen van de uitbreiding voor onder meer het vogel- en plantenbestand.

 

De wandeling start aan het Zwin Natuur Park en loopt tot aan het vlonderpad, net over de Nederlandse grens. Daar staan wandelaars in het getijdengebied en hebben ze een perfect zicht op de Zwinvlakte en haar rijke fauna en flora.

Op de terugweg kijkt de bezoeker zowel in het verleden als in de toekomst. Met zicht op de middeleeuwse torens van Sint Anna ter Muiden en Sluis blikken de wandelaars even terug op hoe cultuur en natuur dit uitzonderlijke landschap tot een recreatieve parel hebben gemaakt. Tegelijkertijd wordt stilgestaan bij de uitdagingen van de toekomst, zoals klimaatverandering, de stijgende zeespiegel en de verzilting.

Wandeling op de Zwindijk met Zwingids en toegang

Details Ticket Online Kassa
  • Elke zondag (t.e.m. 29 maart 2020*)
  • Start om 10u30
  • Duurtijd: 2u
  • Startpunt: ingang Zwin Natuur Park
Volwassene € 13 € 15
Kind (6 t.e.m. 17 jaar) € 6 € 6
Bestel tickets - Nederlandstalige gids Bestel tickets - Franstalige gids

*Aanpassing vanaf april 2020: 

Vanaf april 2020 gaat de zondagwandeling op de Zwindijk telkens de eerste zondag van de maand door om 9u. Bekijk hier de details. 

Liever een ander tijdstip of dag?

De wandeling kan ook op aanvraag geboekt worden met een privégroep op een ander gewenst tijdstip. 

Meer info over een privéwandeling