Vogelkoekjes bakken

Breng de natuur op een lekkere manier in huis: Bak vogelkoekjes!

Wat zeg je? Je hebt geen vogelvormpjes? Geen probleem: We maken ze zelf!

1. Wat heb je nodig?

  • Aluminiumfolie
  • Papier
  • Iets om mee te tekenen
  • Een nietjesmachine
  • Een schaar

2. Mogelijk vormpjes (beginner en gevorderde)

3. Werkwijze

  • Teken de bovenstaande vormen op een blad papier, op de gewenste grootte van de koekjes.
  • Neem een strook aluminiumfolie van zeker 30 cm lang. Vouw deze strook 4 x dubbel zodat je een stevige lange strook folie krijgt. Plooi dan 1 keer in de lengte over en niet de uiteinden van de strook aaneen.
    (Je kan er ook zacht karton in rollen om het steviger te maken.)
  • Plooi de vorm over je tekening tot je de gewenste vorm hebt gemaakt.

5x in de lengte dubbelvouwen

1x overplooien

Vormpje plooien

Receptje

  • 225 gram (zachte) boter, 200 gram suiker, 1 ei, 1 theelepel bakpoeder, twee eetlepels fruitsap, 1 theelepel vanille.
  • Meng deze ingrediënten tot het deeg klaar is.
  • Voeg daarna 285 gram bloem bij. Doe dit beetje bij beetje tot het goed gemengd is.
  • Laat 2 à 3 uur afkoelen tot het deeg koel genoeg is om uit te rollen.
  • Zorg dat de oven is voorverwarmd op 200°C.
  • Rol het deeg op bloem tot het ongeveer een halve centimeter dik is.
  • Snij de koekjes uit met de vormpjes.
  • Leg de koekjes op bakpapier en laat ze 6 tot 10 minuten in de oven.
  • Als de randjes lichtjes bruin worden, zijn ze klaar!

Laat de koekjes wel eerst afkoelen voor je ze opeet.

Smakelijk!