Uilenwandeling

04/12/21 - 30/01/22
De datum wordt beslist op basis van waarnemingen en weersomstandigheden 15:00 - 17:00

Uilen zijn vogels die tot de verbeelding spreken. Ook in het Zwin kan je deze mysterieuze vogels uiteraard vinden! Er komen meerdere soorten voor, en we hopen er tijdens deze wandeling enkele van te zien of te horen.

Velduilen

Eerst gaan we op zoek naar velduilen in de Zwinvlakte. Velduilen zijn sierlijke vliegers, die vaak al in de late namiddag actief zijn. Het zijn echte nomaden die voortdurend onderweg zijn tussen verschillende gebieden waar vele muizen (voedsel!) te vinden zijn. De ene winter zijn ze gemakkelijk te zien in de Zwinvlakte, maar in andere winters zijn ze heel schaars.
Het is onmogelijk om vooraf te voorspellen wat de volgende winter zal brengen.

Bosuilen

Als het goed donker is zijn de bosuilen aan de beurt. In de Zwinbosjes komen enkele territoria voor en we hopen dat die zich laten horen. De weersomstandigheden zijn van groot belang voor het slagen van deze activiteit. Uilen zijn lichtgewichten die nauwelijks of niet actief zijn bij winderig of regenachtig weer.

Praktisch

Om te kunnen inspelen op zo ideaal mogelijke weersomstandigheden, houden we voorlopig enkele mogelijke data aan. Daardoor houden we alle opties open voor een geslaagde uilenwandeling! Heb je dus interesse om deel te nemen? Schrijf je dan zeker in op onze interesselijst, dan contacteren we je bij definitieve beslissing!

Prijs online: €13 volwassene - €6 kinderen 6-17jaar

Hou mij op de hoogte!