Status 3/12 - 16/12

Een nieuwe update over onze Zwin-zenderooievaars voor de periode 3/12 – 16/12. Eigenlijk is er weinig nieuws te melden sinds de vorige update, maar we willen jullie als enthousiaste volgers van onze zenderooievaars niet te lang op jullie honger laten zitten!

Ooievaar Emily

Emily heeft het nog altijd prima naar de zin op de nieuwe plek in Noord-Marokko waar ze sinds 14/11 is aangekomen. Het overgrote deel van haar verplaatsingen in de periode 3/12 – 16/12 beperkten zich tot een klein gebied ten zuidoosten van het plaatsje Ksar El-Kebir. Ze bezocht regelmatig een klein afvalstort, gelegen in landelijk gebied. Om te overnachten zocht de ooievaar vrijwel steeds aan nabijgelegen landbouwgebied op, maar zeker twee nachten vloog ze ook naar de andere kant van Ksar El-Kebir om de nacht door te brengen.

Ooievaar Hadewijch

Hadewijch bleef de hele periode op haar nieuwe stek, nabij het stadje Ouazzane in Noord-Marokko. Daar zit ze sinds 24/11. De meeste peilingen kwamen van een klein afvalstort uitzocht, net ten westen van Ouazzane.

Ooievaar Reinout

Alweer geen nieuws van Reinout. De zender van onze derde ooievaar geeft geen signaal meer. We weten inmiddels dat dit niet ongewoon is voor Reinout’s zender. Die laat het af en toe al eens enkele dagen afweten. De laatste peilingen van de zender, tot 9/11, toonden aan dat Reinout zich nog in het uiterste zuiden van Spanje bevond, in het landbouwgebied van La Janda. Hopelijk gaat alles goed met hem. Hopelijk komt er binnenkort weer een signaal, maar het duurt nu wel al heel lang sinds de zender nog een teken heeft gegeven...

Vliegbewegingen december - Emily en Hadewijch