Internationale vogeltrekdagen

08/05/21
09/05/21
10:30 - 17:30

In april en mei trekken weer heel wat vogels over het Zwin. Na een overwintering in het zuiden keren ze dan terug naar hun broedgebieden in het noorden.

Sommige soorten landen hier om te broeden. Zwingidsen staan tijdens de internationale vogeltrekdagen, op 8 en 9 mei, klaar om uitleg te geven over vogeltrek. 
Als internationale luchthaven voor vogels schaart het Zwin Natuur Park zich hiermee achter het initiatief van Eurobirdwatch 2021. Tijdens het EuroBirdwatch-weekend tellen duizenden vogelaars in heel Europa de trekvogels op hun tocht richting het noorden.

Volledig programma weekend 8-9 mei

Locatie in het park Activiteit Tijdstip
Gids op de dijk Op de dijk aan de Zwinvlakte staat het hele weekend een Zwingids om boeiende informatie te geven over de vogels die daar voedsel komen zoeken. 10u - 17u
Kijkwand/kijkhut De Zwingidsen staan het hele weekend klaar om uitleg te geven over de vogeltrek. Waar komen ze vandaan, waar vliegen ze heen en hoe doen ze dit?  11u - 16u30
Panoramatoren De panoramatoren wordt uitzonderlijk op 8 en 9 mei opengesteld voor de bezoekers. Dit geeft je de kans om de overvliegende vogels van op onze hoogste toren samen met de Zwingids te tellen.

van 12u tot 17u30 

Aan de boshut De jongsten leren meer over vogeltrek door het ooievaarsverhaal 'Lentekriebels'.  11u30 en 17u
Ooievaarstoren Aan de ooievaarstoren staat de gids paraat om je te helpen kijken naar de kleine jongen die nog maar net geboren zijn! Benieuwd hoe hun trektocht zal verlopen dit najaar! 12u - 17u30

Zwinbistro The Shelter

Eindelijk is het zo ver! Combineer dit weekend een bezoek aan het park met een heerlijke afsluiter op het terras van Zwinbistro The Shelter!

Praktisch

Wanneer
  • 8 en 9 mei
Prijs
  • De activiteiten voor de Internationale Vogeltrekdagen zijn inbegrepen in een standaard toegangsticket. 
Tickets

Koop een standaard toegangsticket
Selecteer 8 of 9 mei