Het Zwin Natuur Park organiseert de wedstrijd natuurfotografie ‘Het Zwin inspireert’

Vanaf zondag 1 maart organiseert het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist de natuurfotografiewedstrijd ‘Het Zwin inspireert’. De wedstrijd loopt tot en met zaterdag 15 augustus en kadert binnen de tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ (WPY). Die is vanaf 27 juni te gast in het Zwin Natuur Park. De winnaars van de laatste editie van ‘Wildlife Photographer of the Year’ zijn betrokken als jurylid.

26-02-2020

Toegankelijk voor iedereen

De fotografiewedstrijd is toegankelijk voor iedereen. Zowel amateurs als professionals kunnen gratis deelnemen via de website www.zwin.be/fotowedstrijd. Er zijn twee leeftijdscategorieën: jonger dan 18 jaar en volwassenen. Bij de jongeren worden vijf winnaars aangeduid. De volwassen categorie is onderverdeeld in drie thema’s: dieren, planten en landschap. Per thema zullen er drie laureaten zijn.

Voorwaarden wedstrijd

De foto’s hoeven niet aan technische vereisten te voldoen en mogen zowel met een smartphone of tablet als met een professionele spiegelreflexcamera genomen worden. De enige voorwaarde is dat de foto’s in het Zwin Natuur Park of de onmiddellijke Zwinomgeving worden genomen, met respect voor de natuur.

Prijsuitreiking op zaterdag 24 oktober

De selectie gebeurt in twee fases. Eerst wordt een preselectie gemaakt. Na de preselectie buigt een internationale jury zich over de 250 mooiste foto’s. Niemand minder dan de jongste winnaars van de ‘Wildlife Photographer of the Year’ maken deel uit van die jury, namelijk Yongqing Bao uit China (winnaar WPY) en Cruz Erdmann uit Nieuw-Zeeland (winnaar Young WPY). Andere leden zijn Bernard Van Elegem, Belgisch natuurfotograaf en Ina De Wasch, directeur van het Zwin Natuur Park.
 
De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 24 oktober in het Zwin Natuur Park. De winnende foto’s worden van 24 oktober tot en met 31 januari 2021 tentoongesteld in het bezoekerscentrum van het park.
De winnaars krijgen niet alleen de gelegenheid om hun winnende foto tentoon te stellen, er is ook een uitgebreid prijzenpakket voorzien. Het prijzenpakket is heel divers en bestaat onder andere uit producten van de Provincie West-Vlaanderen, Swarovski, Kite Optics, Westtoer, Zwinbistro The Shelter, Natuurinvest/ANB, Jus de Mer, het Zwin Natuur Park en enkele musea, zoals Sincfala, For Freedom Museum, Musea Brugge en het Ensorhuis.

Reglement

Het wedstrijdreglement is vanaf 1 maart te vinden op www.zwin.be/fotowedstrijd.