Het Zwin in de Strip

05/12/19 - 01/03/20
Algemene openingstijden gelden, gelieve deze te raadplegen.
10:00 - 17:00

Het Zwin inspireerde doorheen de tijd heel wat bekende schrijvers, kunstschilders en dichters. Het karakteristieke en de schoonheid van het natuurgebied laat ook stripauteurs niet onbewogen.

Het Zwin en de Zwinstreek zijn meer dan eens het hoofdonderwerp of het decor voor de fantasieverhalen van menig striptekenaar. Het Zwin speelt in ongeveer 25 stripboeken een rol. 
Af en toe staat het Zwin centraal in het verhaal of speelt de tekenaar in op het rijke historische verleden van het Zwin en de Zwinstreek. Soms gebeurt het ook dat een stripfiguur tijdens de verhaallijn in het Zwin verzeild geraakt.

Bewonder de striphelden in enkele boeiende fantasieverhalen met onder meer Suske en Wiske, de Rode Ridder en Robert en Bertrand van de hand van striptekenaar Willy Vandersteen, Jari van Raymond Reding, Jommeke van Jef Nys en Karlekijn van Hubert Lambert, beter bekend als 'Hachel'.

Ontdek kleurrijke striptekeningen vol avontuur, humor en fantasie en geniet van enkele mooie plekjes van het Zwin in strips van vroeger en nu.

Deze unieke tentoonstelling zet dit minder bekende maar daarom niet minder boeiende aspect van het Zwin kleurrijk in de kijker.

© Luxe editie Suske en Wiske - Op het eiland Amoras - Willy Vandersteen - Standaard Uitgeverij 2013

© Rik Ringers - Boodschappers van de dood - Tibet en A.P. Duchateau - Le Lombard 1987

Praktisch

Wanneer

Van 5 december t.e.m. 1 maart.

  • Weekends, feestdagen en schoolvakanties:
    dagelijks geopend van 10u tot 17u
  • December:
    ook geopend van woensdag t.e.m. zondag van 10u tot 17u
  • 25/12 en 01/01: gesloten
  • 24/12 en 31/12: open van 10u tot 15u
Prijs De tentoonstelling is inbegrepen in een standaard toegangsticket.
Tickets Koop een toegangsticket
Selecteer een datum van 5 december tot 1 maart.