Fototentoonstelling 'Het Zwin Inspireert' 2022

22/10/22 - 29/01/23
10:00 - 17:00

De winnende beelden van de fotografiewedstrijd 'Het Zwin Inspireert' kan je tot en met 29 januari in de expozaal van het Zwin Natuur Park bewonderen.

Een internationale jury selecteerde uit meer dan 800 inzendingen de mooiste foto's, die stuk voor stuk het unieke karakter van de Zwinnatuur in de kijker zetten.

Winnaars

De 14 winnaars van de wedstrijd natuurfotografie ‘Het Zwin inspireert’ zijn bekend. Tot en met zondag 29 januari 2023 kan het publiek de winnende foto’s bezichtigen tijdens de gelijknamige tentoonstelling ‘Het Zwin inspireert’ in het bezoekerscentrum van het Zwin Natuur Park. De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in het toegangsticket voor het park.

Dit jaar ontving het natuurpark een recordaantal inzendingen, namelijk 837 beelden van 193 fotografen uit verschillende hoeken van het land, alsook uit Nederland. Drie juryleden beoordeelden de foto’s: Billy Herman, fotograaf en laureaat van fotografiewedstrijd Wildlife Photographer of the Year in de categorie ‘Dieren in hun omgeving’, Jürgen Freund, Duits-Australische fotograaf, laureaat en voormalig jurylid van de fotografiewedstrijd Wildlife Photographer of the Year en Ina De Wasch, directeur van het Zwin Natuur Park.
De winnaars komen uit de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Zuid-Holland. De jongste laureaat is 11 jaar oud en afkomstig uit Nederland.

Enkele highlights:

Winnaar Dieren 

Mark Van Deyck

1ste plaats jongeren 

Yannis Loyen

1ste plaats landschap

Hugo De Groote

Praktisch

Wanneer
Van 22 oktober t.e.m. 29 januari 2023
Prijs De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in een standaard ticket.
Tickets

Koop hier een toegangsticket

Met een ticket heb je toegang tot de fototentoonstelling, de interactieve Zwin-tentoonstelling, de panoramatoren, het huttenparcours, het kijkcentrum en de Zwinvlakte.