aardhommel

Hommelwandeling

Date
-
Location
Zwin Natuur Park

Wil je graag wat meer te weten komen over de fascinerende wereld van hommels! Tijdens deze ontdekkingstocht krijg je een inzicht in de levenscyclus van deze boeiende insecten. 

Welke bloemen bezoeken hommels graag en wat is het verschil tussen kort- en langtongige hommels. Welke rol spelen hommels als bestuivers en hoe gaan ze te werk, wat zijn de verschillen tussen koninginnen, werksters en mannetjes, en hoe speelt elk van hen een essentiële rol binnen de hommelkolonie.

Met behulp van onze handige zoekkaart zullen we de meest voorkomende hommelsoorten leren herkennen, en zelfs enkele kunnen vangen voor een kort moment van observatie. Maar maak je geen zorgen, we leren ook hoe we ze voorzichtig kunnen overzetten van net naar potje, zodat ze veilig weer kunnen terugkeren naar hun leefomgeving.

Het belooft een boeiende en leerzame wandeling te worden, waarbij we de verrassende wereld van hommels van dichtbij zullen ervaren. We hopen dat je erbij bent om samen met ons deze spannende ontdekkingsreis te maken!

boomhommel

Boomhommel

Hommel op slaapbol

Hommel op slaapbol

akkerhommel

Akkerhommel

Datum
 • Zaterdag 25 mei van 14u tot 16u30 
 • Zondag 26 mei van 14u00 tot 16u30
Prijs
 • Volwassene:
  €15 online tot de dag voor het bezoek
  €17 aan de kassa (enkel indien niet volzet)
 • Kind 6-17:
  €8 online/aan de kassa
 • Abonnee €8
 • Kinderabonnee €4
TicketsReserveer hier je tickets voor de hommelwandeling
TIPMaak er een daguitstap van - met je ticket heb je de ganse dag toegang tot het park, dus combineer je wandeling met een bezoek aan het park en de indoor tentoonstellingen.