Foto slang

Wildlife Photographer of the Year

Date
-
Location
Zwin Natuur Park

De 57ste editie van de internationale tentoonstelling Wildlife Photographer Of The Year is vanuit het Natural History Museum in Londen te gast in het Zwin Natuur Park.

De tentoonstelling gebruikt de kracht van fotografie om de aandacht te vestigen op het ontdekken, het begrijpen en het verantwoord omgaan met natuur. Een overzicht van de allermooiste natuurfoto’s dat elke Zwinbezoeker in vervoering zal brengen. 

De tentoonstelling toont de winnende foto's van een prestigieuze fotowedstrijd. Uit meer dan 50.000 inzendingen, uit 95 landen, werden de 100 mooiste beelden geselecteerd. 

Christian Spencer, Australië Stardust

Christian Spencer, Australië
Stardust

Laurent Ballesta, Frankrijk Deep feelers

Laurent Ballesta, Frankrijk
Deep feelers

Praktisch

Wanneer

Van 25 juni t.e.m. 2 oktober

Prijs De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in een standaard ticket. 
Tickets

Koop hier een toegangsticket

Met een ticket heb je toegang tot de fototentoonstelling, de interactieve Zwin-tentoonstelling, de panoramatoren, het huttenparcours, het kijkcentrum en de Zwinvlakte. 

 

Lezing David 'Billy' Herman - vrijdag 16 september

David 'Billy' Herman, de Genste bioloog en avonturier, viel ook in de prijzen bij de internationale fotowedstrijd 'Wildlife Photographer of the Year'. 

Hij nam het winnend beeld 'Peak Sentinel' tijdens een van zijn reizen in Chili. De harem van 40 guanaco’s werd in het halfduister almaar nerveuzer. Terwijl Billy met zijn warmtecamera de omgeving afspeurde, merkte hij de aanwezigheid op van poema’s, hun grootste roofvijanden. Door zich op te splitsen in kleine groepen, maakten de dominante guanaco’s, zoals deze, zich klaar om hun graasgebied te verdedigen.

Luister naar het boeiende reisverhaal van Billy in Chili, Torres del Paine. 
Je hebt keuze uit twee starturen: 

  • om 17u
    lezing van 17u tot 18u30 - bezoek aan de fototentoonstelling na de lezing 
  • om 19u30
    lezing van 19u30 tot 21u00 -  bezoek aan de fototentoonstelling na de lezing 
Schrijf je hier in voor de lezing.
Foto van David 'Billy' Herman