jonge zeekraal

Zilte Zondes kookworkshop

Ben je op zoek naar een culinaire verrassing voor vrienden of familie? Of wil je jouw culinaire kookkunsten aanscherpen of experimenteren met nieuwe smaken en ingrediënten?

Beleef een heerlijke en gezellige dag door samen met jouw vrienden en familie deel te nemen aan onze Zilte Zondes kookworkshop.

Unieke kookworkshop

Hou je van lekker eten en ontdek je graag nieuwe manieren om jouw kookskills bij te schaven? Neem deel aan onze kookworkshop, de Zilte Zondes.

Onze Zwingidsen gaan met je op pad en laten je kennismaken met de typische Zwinplanten en -kruiden. Laat je inspireren door te experimenteren met deze bijzondere smaken die rechtstreeks uit het hart van de Zwinvlaktes komen.

Een voorproefje uit de groenten- en kruidentuin van het Zwin

Jonge zeekraal

De jonge zeekraal groeit op schorren, waar de zee het land overstroomt. Dit zoutig plantje kan zowel gekookt, gestoofd of als garnering gebruikt worden. Maak van deze heerlijke lekkernij een tapenade of risotto

Zeeaster

De zeeaster is een plant dat het erg goed doet in slikkige omgevingen. Creëer met deze delicatesse een salade met verse blaadjes of ravioli.

Aansluitend gaat de kookworkshop van start in de kookklas. De schorten worden gebonden en de verse ingrediënten worden verwerkt in heerlijke culinaire gerechten.
Uiteraard volgt er nadien een gezellige proeverij waar iedereen samen kan genieten van de vers gemaakte gerechten.

Smakelijk!

Praktische informatie

Data
  • Gans het jaar mogelijk
    (Uitgezonderd op 25/12 - 01/01 en maandagen buiten schoolvakanties)
  • Startuur mogelijk vanaf 10u.
Kennis
  • De workshop is toegankelijk voor iedereen en vraagt geen specifieke voorkennis.
Prijs
  • Gids € 130 (per groep van 8 à 10 personen)
  • € 30 p.p. inclusief hapjes en drank
  • Max. 20 personen 
Reserveren

Reserveer je bezoek via dit formulier

Reserveer min. 3 weken op voorhand.
Reservatie pas finaal na bevestiging.

Op zoek naar een bezoek op maat? Neem zeker contact op!