Met de Zwingids op de fiets

24/10/21 - 28/11/21
Elke zondag - van maart t.e.m. november 13:30 - 16:30

Parcours

In het kader van de tentoonstelling Verdwenen Zwinhavens ligt de focus van de fietstocht op de middeleeuwse Zwinhavens. Het parcours vertrekt aan het Zwin Natuur Park, elke zondagmiddag om 13.30u.

De nieuwe Zwinfietstocht laat je kennismaken met het unieke landschap met zijn uitzonderlijke dijken, eeuwenoude forten en middeleeuwse steden, steeds balancerend op de grens. De natuur van het Zwin en de vele vogels in het uitgebreid reservaat blijven een hoofdrol spelen.

 

Virtual reality

Zolang de tentoonstelling Verdwenen Zwinhavens loopt, spelen we de troeven ervan ook uit op de fietstocht. De Zwingids laat zien welke overblijfselen van de oude Zwinhavens er vandaag nog te vinden zijn en neemt je in Sluis mee naar een VR-kijker die je onmiddellijk onderdompelt in het leven van de bruisende havenstad in de middeleeuwen. Na de fietstocht begeleidt de gids je nog naar de virtual reality-kijkers in het kijkcentrum van het Zwin Natuur Park.

De fietstocht verloopt onder begeleiding van een Zwingids met een speciale opleiding natuur- en cultuurhistorie van de Zwinstreek.

Nog meer zin om te fietsen in de Zwinstreek? Ter gelegenheid van de tentoonstelling werd een lange fietsroute uitgestippeld en die je op eigen houtje met behulp van de bijhorende gratis fietskaart kan doen - bekijk hier alle info

Praktisch

Wanneer
 • elke zondag start om 13u30 
 • gelieve tijdig aanwezig te zijn - afspraak om 13u15 aan de ooievaarspalen
 • reserveren op voorhand is verplicht 
  Ga mee op fietstocht
Aantal deelnemers
Duurtijd
 • 2,5 tot 3u
Aantal km
 • 25 km
Gids
 • gids is enkel Nederlandstalig
Parcours
 • de route gaat door in de Zwinregio, buiten het Zwin Natuur Park
 • start aan het Zwin Natuur Park  - enkele stopplaatsen zoals bv Fort Isabella - Sint Anna ter Muiden - Sluis - Internationale Dijk
Annulatie
 • bij slecht weer - vanaf code geel
 • bij minder dan 5 deelnemers
 • de deelnemers worden tijdig verwittigd en de tickets worden terugbetaald of omgeboekt
Prijs p.p. exclusief toegang Zwin Natuur Park* Zonder fietsverhuur Met fietsverhuur** Reserveer
Volwassenen excl. toegang Zwin Natuur Park € 15 € 25 Ga mee op fietstocht
Kinderen 12-18 jaar excl. toegang Zwin Natuur Park* € 15 € 25

De prijs is inclusief een gids, verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid, helm (optioneel), kinderzitje (op aanvraag), fluohesje (optioneel) en administratiekosten. 

* Het is niet nodig om een toegangsticket tot het park te kopen om aan de fietstocht deel te nemen.

** Er zijn enkel volwassen fietsen ter beschikking - 4 fietsen beschikbaar met kinderzitje. 
  De fietstocht is vrij zwaar voor kinderen jonger dan 12 jaar om zelf met de fiets mee te rijden. Kleine kinderen kunnen mee in een kinderzitje. Kinderen in een kinderzitje zijn gratis.