Guillaume Bijl

Sorry-installatie, 2019

Bijl zal voor het Zwin Natuur Park een nieuwe ruimtevullende, Sorry-installatie ontwikkelen die te zien zal zijn in de tentoonstellingsruimte van het bezoekerscentrum. Bijl heeft aan de Kust reeds een permanente Sorry-installatie in het Leopoldpark in Oostende die aangekocht werd in het kader van Beaufort 2018.

Guillaume Bijl is een referentiefiguur in de hedendaagse Belgische kunst en verwierf in de afgelopen 40 jaar ook veel bekendheid in het buitenland. Hij is vooral bekend omwille van zijn transformatie-installaties waarbij hij diverse interieurs uit het gewone leven en uit onze consumptiemaatschappij in tentoonstellingsruimtes toont om onze maatschappij in vraag te stellen.

Sorry-installatie

Sinds het einde van de jaren '80 ontwikkelt hij parallel aan deze installaties ook 'Sorry-werken' als een poëtisch verlengstuk van zijn oeuvre. Omdat deze installaties afwijken van zijn realistische stijl excuseert hij zich met het koele woord 'sorry'. De surrealistische Sorry-composities vormen een soort van absurde archeologie van onze tijd door het combineren van de meest uiteenlopende fenomenen uit onze hedendaagse maatschappij.

Praktisch

Wanneer Van 30 juni t.e.m. 15 september. 
Prijs
  • Volwassenen:
    €10 online tot de dag voor bezoek - €12 aan de kassa
  • Kinderen 6-17 jaar: €5
  • Kinderen <6 jaar gratis
Tickets Koop een toegangsticket tot de tentoonstelling - inclusief toegang tot het Zwin Natuur Park.