Fietsroute Verdwenen Zwinhavens

03/07/21 - 01/10/23
08:00 - 18:00

In de middeleeuwen beleefden Brugge en Vlaanderen gouden tijden dankzij de Zwingeul die zorgde voor een verbinding met de zee. Langs die geul lagen bloeiende wereldhavens.  

Vandaag is het een prachtig fietsgebied tussen Knokke-Heist, Sluis, Damme en Brugge. Met de gratis fietskaart ontdek je nog sporen in het landschap van dit rijke verleden. 

Virtual reality kijkers

De VR-kijkers langs de route helpen je verbeelding een eind op weg. Wie door een kijker loert, komt vanuit het huidige landschap virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes. Je staat er middenin en kan 360° om je heen kijken. 

Praktisch

De fietsroute is 60km, bewegwijzerd en kan ingekort worden. Wie de QR-code op de fietskaart scant, krijgt onderweg meldingen. Je ziet zo ter plekke archeologische vondsten en weetjes op je smartphone verschijnen. 

Wat Gratis viertalige fietskaart ter beschikking (NL-FR-DE-EN) met route en uitleg onderweg
Prijs De fietsroute kun je gratis en op jouw eigen tempo volgen.
Wens je graag meer uitleg door een ervaren gids?
Sluit dan zeker aan op onze fietstocht met Zwingids, elke zondagmiddag om 13.30u (reservatie verplicht). Deze fietstocht is ook op aanvraag boekbaar voor groepen, scholen en bedrijven.
Wanneer vanaf 3 juli 2021
Waar De fietsroute zal gratis verkrijgbaar zijn via Westtoer, het Zwin Natuur Park en de diensten toerisme in de streek 
Route 60km - bestaat uit diversie etappes met startplaatsen in het Zwin Natuur Park, Sluis, Damme of Brugge. De route wordt volledig bewegwijzerd.
Zwin Natuur Park In het Zwin Natuur Park, die langs de fietstroute ligt, kan je een fietskaart verkrijgen. Toegang tot het Zwin Natuur Park of de expo 'Verdwenen Zwinhavens' is niet inbegrepen.
Bekijk hier meer info over de fietsroute

 

Expo 'Verdwenen Zwinhavens'

Van 3 juli t.e.m. 7 november kan je de belevingsexpo bezichtigen in het Zwin Natuur Park.

Begeleide fietstocht elke zondag

Elke zondag kan je om 13u30 deelnemen aan een begeleide fietstocht van 25km.