Duurzaamheidswandeling

Deze geleide wandeling neemt je mee doorheen het duurzaam bezoekerscentrum van het Zwin Natuur Park en je komt ook heel wat te weten over duurzame materialen en processen die je in de natuur kan vinden.

Meer en meer halen ingenieurs en architecten inspiratie uit de natuur voor de ontwikkeling van duurzame toepassingen in de bouwsector en diverse andere ontwerpen.
Er bestaat nu zelfs een aparte wetenschap over het 'afkijken van de natuur', nl. biomimetica. Zoals de architecten en ingenieurs inspiratie halen uit de natuur, wil het Zwin Natuur Park de bezoekers helpen met het halen van inspiratie uit het duurzaam gebouw in het Zwin Natuur Park én uit de natuur in en rond het Zwin. Vandaar de naam 'ZWINSPIRATIE'. 

Wist je dat het bezoekerscentrum geïnspireerd is op een 'Zeeuwse schuur' en dat het gebouw een aantal groendaken telt? Dat het kijkcentrum in de dijk refereert aan de vele bunkers die zich langsheen de West-Europese kust bevonden en de Atlantik-wall vormden tijdens de Wereldoorlog?

Bij de bouw van het kijkcentrum, ging de architect omgekeerd te werk en werd beton aan de buitenkant en hout aan de binnenkant geplaatst, dit in tegenstelling tot het bezoekerscentrum.  

Het Zwin Natuur Park dingt niet alleen naar het behalen van het BREEAM-certificaat, maar sleepte ook reeds verschillende architectuurprijzen in de wacht: Wivina Demeesterprijs (2016) en twee Publica awards: enerzijds voor duurzame overheidsopdracht (zilver 2017) en anderzijds de publieksprijs voor stadsplanning (2017).

Modaliteiten

Duur 2,5 uur Reserveer de duurzaamheidswandeling
Kostprijs €80 per gids + inkomprijs
1 gids per 20 deelnemers
Inkomprijs

€10 pp (groep vanaf 20 - €9 pp)

Inkom geldig voor de ganse dag